понедељак, 28. август 2017.

Експеримент "пет мајмуна", манипулација људима, ћирилица и латиница

Експеримент "пет мајмуна", манипулација људима, ћирилица и латиница
Друштвена контрола и технологија владања масама, како на локалном тако и на и глобалном нивоу, одавно је постала озбиљна вештина. Сведоци смо све интензивнијег коришћења латинице али су механизми како се то дешава мање познати. И не само на примеру латинице већ и на бројним примерима у другим областима друштвеног живота имамо исти механизам манипулације - наметања промене понашања и ставова.
Када прочитате овај приказ у виду стрипа одлучите сами да ли ћете бити у улози 5 мајмуна или ћете предузети нешто да се мајмунисање не деси и нама/вама. На крају текста дати су неки закључци како да се одбранимо од манипулације. У овом случају од насилног увођења латинице у јавну комуникацију.
Постоје бројне методе манипулације људима које се примењују деценијама тј. генерацијама, при чему се у свакој следећој генерацији постижу све бољи резултати. Таквим методама масама се уграђује “стечени рефлекс”, односно намећу се некоректна правила која масе, у почетку, прихватају са негодовањем (прве генерације) али их временом (наредне генерације) почињу поштовати без икаквог расуђивања о њима, као нешто што се само по себи подразумева. Тако су данашње генерације прихватиле да њима управља и манипулише “глобална елита” која не чини ни цео 1% светске популације. Што је најгоре, већина од 99% манипулисаних и не зна да служе манипулаторима, нити примећују правила (писана и неписана) којима је њихова слобода угрожена. Како је то успело глобалним владарима? Биће вам јасније када прочитате ток експеримента “Пет мајмуна”.
#манипулација #спин #лаж #превара #стратегија #Чомски #власт

Експеримент "пет мајмуна", манипулација људима, ћирилица и латиница
Друштвена контрола и технологија владања масама, како на локалном тако и на и глобалном нивоу, одавно је постала озбиљна вештина. Сведоци смо све интензивнијег коришћења латинице али су механизми како се то дешава мање познат...


from Милан «Паланка на вези» Милошевић - Google+ Posts
via IFTTT Видети заједницу Вести - News - Новости

Нема коментара:

Постави коментар