четвртак, 29. октобар 2015.

Марко Ђурић или збогом памети

Марко Ђурић или збогом памети
У одбрани Косова посебно се истиче Марко Ђурић. Није познато ко је аутор стратегије за одбрану Косова, али се Ђурић највише оглашава у средствима јавног мњења по том питању.
Шта је косовска стратегија Србије данас? То нам је Ђурић све лепо објаснио.
Да би се спречио улазак такозване Републике Косово у УНЕСКО, позван је дипломатски кор у зграду Владе Србије и пуштани су филмови о рушењу српских споменика културе. Затим је осмишљена генијална интернет кампања, која треба да сачува Високе Дечане и Грачаницу. На крају, Ђурић најављује да ће кренути у кампању упознавања европских држава са чињеницама о Бриселском споразуму. Да упознамо европске лидере шта су они потписали са нама.
Ово што ради српска власт, а што срчано брани Марко Ђурић, више се не може критиковати, о томе се не може ни полемисати. То је увреда за здрав разум. То је омаловажавање грађана Србије.
Потписали су Бриселски споразум, са којим нису упознали ни посланике у Скупштини Србије, ни грађане Србије, потом договорили спровођење низа мера које су противуставне, укинули српске институције на Косову, дозволили косовским Албанцима да приступају међународним организацијама и онда мисле да то поправе интернет акцијом.
За последице које је штеточинска политика Владе Србије произвела на Косову мораће неко да одговара.
Најпре, мора се захтевати политичка одговорност. Дали су на Косову све, а нису добили ништа. Да ли су Срби данас безбеднији? Да ли кроз институције у Приштини можемо да бранимо српске интересе? Да ли је Србији боље пошто се одрекла Косова? Влада Србије је доживела дебакл и то више не може поправити никаква кампања. Не могу поправити ни оставке, али се оне очекују.

Марко Ђурић или збогом памети


from Милан «Паланка на вези» Милошевић - Google+ Posts
via IFTTT Видети заједницу Вести - News - Новости

Нема коментара:

Постави коментар