уторак, 27. октобар 2015.

Бранко Драгаш: Аполо Телеком

Бранко Драгаш: Аполо Телеком
Анализирам само данашњу вест из медија. Амерички инвестициони фонд Аполо купује Телеком. Тако пише. О потенцијалном купцу ћу писати посебно. То је посебна прича. Погледајмо шта пише режим у својим саопштењима преко строго контролисаних медија. Сазнајемо из привилегованих Вечерњих новости. Које води Ратко Дмитровић. Естрадни патриота.
„Понуду од 1,2 милијарде евра за куповину 58 одсто капитала Телекома Србија дао је амерички фонд Аполо, сазнају Вечерње новости.“ Ратко има ексклузивну вест. Тако се боље продају новине. Све је транспарентно.
Пише цена -1,2 милијарде евра. Пише проценат – 58 одсто капитала. Пише ко купује – Аполо. Пише и ко је први сазнао. Само још да се формално продаја и обави. И да свако узме своју зараду и проценте.
Ако, како сазнаје Ратко Дмитровић, Аполо за 58% компаније нуди 1,2 милијарди евра, онда то значи да је процењена вредност компаније – 2.068.965.517,21 евра.
Колико стварно вреди компанија?
Полако. Пре тога, дајте да видимо шта купац намерава.
„План фонда је да купи српског телеоператера, среди стање у компанији и после две године је уступи, односно прода Дојче телекому“ Дивно! Како су отворени и искрени. Ништа не крију! Сигурни су у свој успех. Није бадава Вучић ишао у Вашингтон. Признају да су накупци и да купују јефтино да би продали скупо. Зар то није начело сваке успешне трговине?  Јесте. Па, шта се онда буните?
Бунимо се јер признајете да Телеком више вреди него што хоћете да платите за њега. Јефтино га купујете и онда га препродајете. Да ли режим стварно мисли да су грађани Србије дебили?
Потврдили сте наше сумње да је све намештено за јефтину распродају. Зашто то сређивање компаније и гланцање за продају не ради држава Србија или нека српска приватна компанија? Која није у власништву политичара,тајкуна или странаца. Тако би тај зарађени новац од препродаје остао у Србији. Продаћемо Телеком ми, ако га будемо стварно продавали, лично Дојче Телекому по цени коју Аполо буде добио , када он буде препродавао. Можда можемо да добијемо и бољу цену. Фактички, Аполо нама не треба. Можемо то сами да урадимо, без накупаца.
Интересантно је како су прво употребили реч УСТУПИ, па када су видели да је то баш глупо и провидно да се у оваквим великим трансакцијама и преварама уступа тако моћна државна компанија од стратешког значаја, онда следи исправка иза зареза и пише – ПРОДА.
Пише, ОДНОСНО ПРОДА. Откад се уступи назива односно прода?
Режим је толико сигуран у своју моћ да више не бира речи којима ће сакрити своју издају и свој злочин. Односно, свој криминални злочин.
„ Српска страна, пак, од продаје већинског државног пакета очекује 1,5 милијарди евра, мада се, према последњим информацијама, прихватљива купопродајна цена спустила на 1,4 милијарде евра.“
Купац је понудио 1,2 милијарде евра, тако пише у првој реченици, док српска страна сада,пак, очекује 1,5 милијарди евра. Зашто пак? Зашто само 1,5 милијарди евра? Како је режим дошао до те цифре? Зашто, пак, не тражи 2,5 милијарди евра или 3,5 милијарди евра? Како се одређује то пак? По ком математичком моделу?
Ако су очекивања дата одокативно, онда је боље да будемо на много вишој цени и да тако, пак, почнемо да тргујемо. Срби су тако научили да тргују од доба настанка Дунавске цивилизације, када је Винча била Њујорк неолита. Значи, Срби су стари трговци и неће нас тамо неки каубојски фонд, настао пре неколико година на сумњив начин, да учи како се тргује.
Зашто се купопродајна цена спустила на 1,4 милијарде евра? Ко је спустио цену? Зашто? Ко је преговарао? Ко га је овластио да преговара? Ко је добио те последње информације? Ратко Дмитровић лично?
„На коначан износ ће свакако утицати и социјални програм, који је усаглашен и очекује се да га потпише још само премијер Србије.“
Ко је усагласио социјални програм? Ко је учествовао у том усаглашавању? Можемо ли да сазнамо имена учесника тог усаглашавања?
„Како „Новости“ сазнају у Влади Србије, социјални програм “тежак” је око 80 милиона, а могао би са припадајућим порезима и другим наметима да достигне и 200 милиона евра. “
Опа! Ратко је чудо! Па, он све дозна. Нисам написао ОЗНА. Видите како сте добро обавештени када служите издајничком режиму.
Шта си још дознао, мој Ратко?
„Купац Телекома њиме би се обавезао да првих шест месеци не отпусти ниједног радника. “
Шест месеци? Па, није се баш претргао. Могло је то боље да се истргује.
„Наредних пола године свако ко се пријави за добровољни одлазак могао би да рачуна на отпремнину од 1.000 евра по години стажа, док онима који радно место напусте у другој и трећој години следује 750 евра по години.“
Одлична отпремнина! Ово је режим мајсторски урадио. Хоће да намире синдикате, односно синдикалне лидере. То што се стратешка националан компанија за телекомуникације продаје, то никога не занима. То што се распродаје испод своје тржишне фер вредности, ни то није важно.
А шта је важно?
„ Осим Аполо фонда, међу озбиљнијим кандидатима за куповину Телекома помиње се и руски оператер који такође даје цену изнад једне милијарде евра .“
То није важно. Србија не сме да прода Телеком. Није важно да ли је то америчка или руска компанија. Није требало да се прода дуванску индустрији, нити НИС. То су српске националне компаније и не смеју да се продају странцима.
„Међутим, спекулише се да је српска страна више склона томе да предност да западним фондовима, док се из неких извора може чути и да Руси, у ствари, желе да онемогуће продају домаћег оператера“
Спекулише амерички Аполо, јер купује по ниској цени и препродаје по високој. Они су спекуланти. Тако је Шећерко купио шећеране за три евра по комаду и препрода за 30 милиона евра. Режим не спекулише већ отворено дају предност америчком Аполу. Они то јавно раде. Они су лансирани на власт захваљујући спекулацијама из Вашингтона. Сада морају да им врате услугу.
„Иако приватизациони саветник, француски „Лазард“ није обелоданио процењену вредност Телекома Србија, очигледно да је она знатно мања него приликом прошлог тендера. Тада је 100 одсто акција вредело 2,45 милијарди евра. “
Ево, поново малецни Божа Дерикожа хоће да одигра велику улогу у распродаји Србије. Није му било довољно што је преко теткиног кауча успео да се докопа великог капитала у сиромашној и опљачканој Србији, него наставља даље да нас понижава и уништава. Божа Дерикожа распродаје Телеком и нико не зна која је вредност компаније коју је изнео на распродају.
Зашто није објављена процена вредности Телекома? Зашто се то крије? Када се нешто продаје, онда се мора знати његова тржишна вредност.
На нашу срећу, ми имамо нашег Ратка Дмитровића који је успео да сазна да је она, вредност капитала, знатно мања него приликом прошлог тендера. То је истраживачко режимско новинарство. Колико је мања? Шта се дешава? Жути криминалци су проценили Телеком на 2,45 милијарди евра, хтели су да узму велике провизије и зато су срушени са власти, побунили су се Вучић и Тома, подигли су кривичне пријаве против криминалаца из режима и данас хоће да продају Телеком, чију је вредност проценио Божа Дерикожа, члан жуте мафије, за – 2.068.965.517,21 евра.
Ратко Дмитровић је одлично обавештен. Добија податке из прве руке. Износ од 2,45 милијарди евра је много већи од износа – 2.068.965.517,21 евра.
Вучић је некада тврдио да никада неће продати Телеком по тако ниској процењеној вредности од 2,45 милијарди евра. Али, то сада више за њега није важно. Некада је он тврдио да се српски интереси крећу уз границу Карлобаг- Огулин-Карловац- Вировитица. Ратко Дмитровић је извештавао са те границе. Сада су дошла нека друга времена и одређују се друге границе. Брисел- Београд – Приштина – Абу Даби. Ратко се уморио од ратног извештавања. Сада прати распродаје српских компанија.
Да ли је то све?
О, не! Стиже посластица.
„Србија за 58 одсто очекује од 1,4 до 1, 5 милијарди евра, али ће кроз ову приватизацију нови купац постати аутоматски власник 73% Телекома. Наиме, држава је власник 58 одсто капитала, мали акционари у рукама имају 21, 89 одсто удела, док је остатак од 20 процената у власништву самог Телекома. Тих 20% сопствених акција, мора прво да се бесплатно
расподели. Грађанима иде 15%, а 7% садашњим и бившим радницима, као и пензионерима ове компаније. Остатак припада већинском власнику Телекома, тако да он купујући 58 одсто капитала, у ствари постаје власник још 15 одсто више.
Шта кажете? То је куповина! Купиш на распродаји 58% Телекома и режим ти поклони још 15%. Гратис! Тако ради Вучић ! Тако се намирују амерички пријатељи. Биће нешто цркавице и за Вучића, Бату и кумове.
Вучић никада неће издати своје америчке и немачке пријатеље. Напустиће владу, али пријатеље неће издати. Не издају се они који те држе за гушу. Мрмот Монгомери цичи из своје рупе у Цавтату. Плаши се за Вучића, много су га стегли око врата.
Вучић ништа не осећа. Врат га не боли. Телеком се мора продати! Је ли јасно? Мора! Доста тамо! Нећу једну реч да чујем! Искључи телефон да не чују Руси. Диковићу , како је сину у министарству? Телеком мора да продамо! Јасно! Пожурите! Нешто тутњи из Сирије!
Искључи звук!
Ратко пиши!
 

Бранко Драгаш: Аполо Телеком
Анализирам само данашњу вест из медија. Амерички инвестициони фонд Аполо купује Телеком. Тако пише. О потенцијалном купцу ћу писати посебно. То је посебна прича. Погледајмо шта пише режим у својим ...


from Милан «Паланка на вези» Милошевић - Google+ Posts
via IFTTT Видети заједницу Вести - News - Новости

Нема коментара:

Постави коментар