уторак, 27. октобар 2015.

Моле се великосрпски кругови и Русија да одступе – Премијер не може да спава од вас

Моле се великосрпски кругови и Русија да одступе – Премијер не може да спава од вас
Мило Ђукановић поново је добио нападе халуцинација па је током своје посјете Хрватској, гдје је био већ у недељу поподне оцијенио за једну хрватску ТВ кућу да се националисти из Србије уплићу у политику Црне Горе. Такође, како је казао, у набоју емоција, је и то да није у питању Влада Србије, већ националистички кругови, а није изостало ни привиђање Русије. Врхунац Ђукановићеве параноје, је и његово како је казао „дубоко увјерење да желе да се пониште резултат демократског референдума из 2006. како би се елиминисала могућност да Црна Гора као независна држава сама бира своју политику и да се врати у гравитацијско поље политика из суседства и с даљих адреса који не само да желе управљати Црном Гором већ и регијом“, казао је он на на питање говори ли о Русији и појединим десним, националистичким круговима из Србије, Ђукановић је одговорио да у томе нема никаве сумње.
Током разговора Ђукановићу су се више пута указивале имагинарне фигуре Коштунице, Путина, Шешеља па можда чак и цара Лазара, а ко зна можда је негдје на зиду угледао и Марка Краљевића и цара Николаја па поводом протеста, гладног и обесправљеног народа понови да су за то криви великосрпски националистички кругови али и Русија.
„Али великосрпски националистички кругови у Србији то су радили, и као што видите, раде и данас. И даље покушавају да фалсификују нешто што се (прексиноћ) догодило, измишљеним новинским текстовима или искривљавањем чињеница. Једнако тако нема никакве сумње да је Русија имала и да даље има активну улогу у организацији протеста против власти у Подгорици“, нагласио је Ђукановић.
Да Ђукановић без трукне гриже савјести прича о протестима и мења тезе доказује и изјава коју је дао сусједима казавши да је ријеч о „покушају угрожавања уставног поретка Црне Горе, с јасном амбицијом да дође до насилне смене власти и ревизије стратешког правца државне политике Црне Горе“.
Ипак, када последњи Европски диктатор прича о догађајима који су њему ишли на штету сасвим је очекивано да ће изгворити гомилу ријечи које иду њему у корист, ипак питамо се да ли доликује било коме ако не због функције коју наводно обавља а на коју је дошао на њему својствен начин, онда макар због година које носи,да до те мјере мијења истину да изазива гађење.
„У једном тренутку то је прерасло у отворено, брутално насиље, у покушај заузимања државних институција, дакле покушало се насилно рушити власт због промене курса државне политике. Наравно, полиција је морала одговорити“, рекао је Ђукановић додајући да је по његовом суду реакција полиције била у складу с Уставом и законом и оним што су превиђена полицијска овлашћења у таквим ситуацијама, а да су за нереде у политичкој равни одговорни организатори скупа. Такође, снашао се Ђукановић у укршеним новинарским питањима и око бацања сузавца на новинаре па је одговорио да се радило о како он то рече, „најблажој употреби силе, односно употреби хемијских средстава само да би се рашчистило стање испред нападнутог парламента“.Оправдавајући бруталну акцију полиције дао је и корисно наравученије за новинаре који нијесу знали како сузавац дјелује, па је едуковао, да сузавац „не дјелује селективно само на оне који су агресивни, него на све који су ту“, поручи нам Мило да знамо за убудуће.
Док се грађани Црне Горе још увијек како физички тако и психички опорављају од црне суботе када је цијела Црне Гора осјетила прљави ђон актуелног режима на свом образу, премијер у свом пропутовању кроз регион, упутио је још једну поруку напаћеним грађанима Црне Горе….
„Разумијем незадовољство грађана, али Црна Гора је у ситуацији када афирмише нове вредности у које многи људи још не верују“, у праву је Ђукановић не требамо ми да вјерујемо нашим очима, полупразним фрижидерима и мизернима платама или још мизернијим социјалним надоканадама, треба да вјерујемо њему а богатство које има, па то му је „ђедовина“, он се на политичкој сцени појавио у Арманијевом одлелу, и наравно возио се у Адуи А8, а то што је народ умислио да је дошао у Скупштину у вуњеном џемперу…ма, ко мари за народ, народ ће увијек да прича шта му падне напамет.
Да не би дошло до каквих забуна касније, па да буде да Ђукановић није упозорио, тек да се зна, поручио је из Словеније да ће да брани све што има, али опет му се појави силуета Путина негде на зиду док је давао изјаву па рече…
„Црна Гора је спремна да брани своје институције, па ни опозиција, ни саветодавци са стране неће је сметнути са тог курса“, рекао је он и додао да је на основу порука с протеста, као и руских саопштења јасан страни уплив и утицаја.
 
(ИН4С)

Моле се великосрпски кругови и Русија да одступе – Премијер не може да спава од вас


from Милан «Паланка на вези» Милошевић - Google+ Posts
via IFTTT Видети заједницу Вести - News - Новости

Нема коментара:

Постави коментар