понедељак, 26. октобар 2015.

Марко Ђурић: Покренућемо интернет кампању о српском наслеђу на Косову

Марко Ђурић: Покренућемо интернет кампању о српском наслеђу на Косову
понедељак, 26. октобар 2015.
Србија на Косову и Метохији има важан национални задатак - очување и неговање традиције, културе и духовности, али и задатак да опстане, изјавио је данас директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић.
Он је поручио да се треба потрудити да српски медији на КиМ продукцијски буду "у првом реду".
- Ми ћемо као држава учинити све да помогнемо нашем народу, не само да физички опстане, него и да кроз културу стваралаштво, школу и духовност пружа оно што је нашем народу пружао кроз све векове, а то је његов корен - навео је Ђурић.
Он је на штанду Канцеларије за Косово и Метохију на Београдском Сајму књига, где је представљено више од 40 наслова стваралаца са простора КиМ, рекао да је баштина Косова и Метохије представљена и страним дипломатама уз поруку да КиМ остаје "корен и душа Србије".
Ђурић је најавио да ће Канцеларија за КиМ и Влада Србије наредних месеци покренути велику интернет кампању која ће окупити добровољце, волонтере и омогућити људима широм света да сазнају нешто више о српском наслеђу и духодности, али и истину о ономе што се дешава на Косово и Метохији.
- Важно је да се наша реч чује - рекао је Ђурић и истакао да ће кампања бити по узору на оно што данас ради, на пример, Израел.
Он је подсетио да је недавна кампања против уласка Косова у Унеско, привукла на десетине хиљада људи и истакао да је неопходно да држава стане иза онога шта пише на Википедији о српској историји на КиМ, јер, како каже, постоје људи који ту историју прекрајају.
У уметничком програму на Сајму учествовали су Културно-уметничко друштво "Копаоник" из Лепосавића и ђаци Музичке школе из Станишора, чији је ученик и младић Велибор Петровић, који је пре два дана избоден ножем у нападу екстремиста на КиМ. Ђурић је Петровићу пожелео брз опоравак.
Он је посетио и штанд Јавног предузећа "Мрежа Мост", на којем посетиоци Сајма могу да се упознају са радом четири медија на српском језику на КиМ - ТВ Мост, РТВ Пулс, Радио Грачаница и Радио Косовска Митровица.
Цела Србија, истакао је, треба да зна и чује истину о томе шта се дешава на Косову и Метохији - истину о садашњости, прошлости и будућности.
(Танјуг)

Танјуг: Марко Ђурић: Покренућемо интернет кампању о српском наслеђу на Косову
Србија на Косову и Метохији има важан национални задатак - очување и неговање традиције, културе и духовности, али и задатак да опстане, изјавио је данас директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић. Он је поручио да се


from Милан «Паланка на вези» Милошевић - Google+ Posts
via IFTTT Видети заједницу Вести - News - Новости

Нема коментара:

Постави коментар