петак, 30. октобар 2015.

ЈЕДИНСТВЕНА РУСИЈА (ВЛАДАЈУЋА СТРАНКА): Уверени смо, победиће ДСС

ЈЕДИНСТВЕНА РУСИЈА (ВЛАДАЈУЋА СТРАНКА): Уверени смо, победиће ДСС

Фото: Алексей Дружинин / РИА Новости
Владајућа Јединствена Русија уверена је да ће на наредним изборима у Србији победити оне снаге „које се нису уплашиле санкција и које су данас посетиле Крим“, односно ДСС.
На сајту Јединствене Русије, чији је лидер премијер Дмитриј Медведев, наводи се да се данас у Севастопољу регионално руководство ЈР састало са делегацијом ДСС у згради регионалне Владе Севастопоља.
„Русија и Србија треба да буду јединствене, да бране своје геополитичке интересе, јер смо братски народи и морамо да се групишемо против покушаја западних земаља да коригују историју и да промене Европу како им одговара“, изјавио да заменик шефа Севастопољског регионалног одељења ЈР Дмитриј Балик у сусрету, наводи се на сајту ЈР.
Како преноси сајт ЈР, Балик је „изразио уверење да ће на следећим изборима у Србији победити баш те политичке снаге које које се данас нису уплашиле санкција и посетиле Крим“.
Наводи се да су „српски политичари“ саопштли да желе да одрже референдум о уласку Србије у ЕУ, и да су председница ДСС Санда Рашковић-Ивић и председник Покрета Двери Бошко Обрадовић објаснили да те две политичке снаге представљају језгро патриотског блока у Србији.
У саопштењу ЈР се наводи да је председница ДСС изјавила да та партија „представља тај правац Србије који тежи јачању и продубљавању односа са Русијом“.
РИA Новости је јуче пренела да је делегација ДСС током посете парламенту Крима, изјавила је да ће затражити од Русије да подржи одржавање референдума о одбијању уласка Србије у Европску Унију и повратка Косова.
„Ми желимо да добијемо подршку Русије, како би у Србији био одржан референдум поводом одбијања уласка у ЕУ и повратка Косова“, казала је Рашковић-Ивић новинарима, пренела је РИA у вести под насловом „Политичари Србије моле Русију да подржи референдум о неуласку у ЕУ“.
Премијер Србије Aлександар Вучић, који се налази у посети Москви на позив премијера Дмитрија Медведева, на питање новинара како коментарише изјаве челника ДСС током истовремене посете Криму да ће од Русије тражити да подржи референдум о неуласку Србије у ЕУ, казао да о томе одлучују само Србија и српске власти, а не Русија или ЕУ.
„Референдума неће бити зато што то жели ДСС, Двери или неко други, већ зато што је то иначе бежање од одговорности. A о референдуму се никада неће одлучивати у другом граду, ма колико ми волели Брисел, Москву или Вашингтон“, додао је Вучић.
Извор: Бета

ЈЕДИНСТВЕНА РУСИЈА (ВЛАДАЈУЋА СТРАНКА): Уверени смо, победиће ДСС | СРБИН.ИНФО
Владајућа Јединствена Русија уверена је да ће на наредним изборима у Србији победити оне снаге "које се нису уплашиле санкција и које су данас посетиле Крим",


from Милан «Паланка на вези» Милошевић - Google+ Posts
via IFTTT Видети заједницу Вести - News - Новости

Нема коментара:

Постави коментар