уторак, 27. октобар 2015.

Пол Крејг Робертс: Вратити Џимија Картера!

Пол Крејг Робертс: Вратити Џимија Картера!

By РЕПОРТЕР on 27. октобар 2015. • ( Оставите коментар )

Ухваћена спуштених гаћа у Сирији, америчка влада од себе прави будалу. покушавајући да оцрни дејства Русије против Исламске државе у Сирији, Вашингтон је признао да терористи нису из Сирије, већ „наши момци“ који би да збаце изабрану сиријску владу.
У интервјуу за „Фокс њус“, високи функционер америчке владе рече: „Путин намерно гађа наше снаге. Наши момци се боре за живот.“
Професор Мишел Чосудовски пише да се под „наши момци“ подразумевају западни војни саветници, обавештајци и плаћеници које регрутују приватне безбедносне компаније.
Функционер Министарства одбране је за „Фокс њус“ рекао да су „Руси тотално неискрени кад кажу да желе да се боре против Исламске државе“. По Обамином режиму, све те стотине руских ваздушних и ракетних на Исламску државу циљају умерене терористе које су обучиле САД – сву петорицу – и стотине западних савезника.
Виши функционер Министарства одбране очигледно заборавља да је генерал Лојд Остин, који је на челу америчке Централне команде, недавно изјавио пред сенатским Комитетом за оружане снаге да је само 4-5 америчких питомаца – „умерених терориста“ остало да се бори. Обама је обуставио арчење још 500 милиона долара америчких пореских обвезника на обучавање „умерених терориста“ за збацивање сиријске владе, јер су се курсисти по примитку новца разбежали.
Тешко је поверовати да чак и неспособњаковићи са „Фокс њуса“ стварно мисле да су Руси извели стотине ваздушних напада и удара крстарећим ракетама на 4-5 умерених терориста и њихове западне саветнике. Али глупост и незнање „Фокс њуса“ нема граница. (Оно што ме највише обесхрабрује у животу јесте чињеница да милиони дупеглавих Американаца свакодневно буље у „Фокс њус“ и гутају то испирање мозга.)
Али, то је прича високих америчких функционера, за лаковерни, или плаћени, „Фокс њус“.
Суштина ствари – до које „Фокс њус“ никада неће добацити – је да Вашингтон Исламску државу користи за илегално свргавање изабране владе која не пристаје да буде марионета Вашингтона.
Простије речено, Вашингтон се тоталним кршењем закона понаша као ратни злочинац и покушава да збаци изабрану владу да би је заменио вазалом потчињеним Вашингтону.
Председник Путин је рекао да Русија више неће да трпи ратне злочине Вашингтона у областима у свету које утичу на руске националне интересе. Легитимна влада Сирије је од Русије затражила помоћ у борби против Исламске државе и руски ваздушни удари истребљују терористе. Што је узрујало ратне злочинце из Вашингтона. Високи функционер Министарства одбране САД рече за „Фокс њус“ да је једина улога коју Русија може имати у Сирији улога асистента САД у свргавању Асада. Претпостављам да вашингтонски функционер није чуо шта је Путин рекао.
Вапијуће, али питање које амерички штампани медији, ТВ или Национални јавни радио никада неће поставити је: у чему је смисао непрестаних лажи америчке владе, о Русији, њеним поступцима и намерама? Да ли ратни хушкачи из Вашингтона то покушавају да изазову Трећи светски рат?
Очигледно је да су сви председнички кандидати – и Хилари и све републиканске дебилчине –  одлучни у жељи да га покрену. Предстојећи председнички избори биће гласање Американаца за Трећи светски рат.
Влада Сједињених Америчких Држава више нема кредибилитета преко границе, а врло мало га је остало и у земљи, о чему сведоче недавне анкете које су показале да 62 одсто америчких бирача жели трећу странку, надајући се да би она могла заступати народ, а не интересе оних који су захваљујући републиканском Врховном суду купили америчку владу, онако ђутуре.
Разлог зашто се толико бирача диви Бернију Сандерсу и Доналду Трампу, иако обојица немају појма шта стварно треба учинити, лежи у томе што једино ова два кандидата говоре о политичком систему који служи само неколицини. Уз сву причу о диктаторима и кршењу људских права, амерички бирачи су најобесправљенији бирачи у историји човечанства. Сједињене Америчке Државе су наводно демократске, али у понашању америчке владе нема знакова демократије. Озбиљна истраживања показују да амерички бирач нема никаквог утицаја на понашање и одлуке владе Сједињених Америчких Држава. Америчка влада је удаљена од народа можда и више него било која диктатура. Очајнички нам треба ослобођење, да сами себе ослободимо!
Бивши председник Џими Картер је недавно рекао да Америка више није демократија, да је Америка олигархија.
Као и за многе друге ствари у вези којих је био у праву, али за шта никада није добио признање корумпираног америчког естаблишмента, Картер је и овде у праву.
Зато кажем да треба вратити Џимија Картера. Човек је моралан и интелигентан. И милион пута бољи од било ког садашњег председничког кандидата. Са 90 година и раком против којег губи битку, Џими Картер је наш најбољи избор.
 
—————-
Референце (аутора):
http://ift.tt/1PgjSdw
http://ift.tt/1Mc1lev
http://ift.tt/1PPv8Ng
Аутор: Пол Крејг Робертс
Извор: Bring Back Jimmy Carter! — Paul Craig Roberts – PaulCraigRoberts.org
Избор и превод: Ћирилизовано за СРБИН.ИНФО и СРБски ФБРепортер
Покровитељ преводилачке делатности блога „Ћирилизовано“: Јелички дукат

Пол Крејг Робертс: Вратити Џимија Картера!
Ухваћена спуштених гаћа у Сирији, америчка влада од себе прави будалу. покушавајући да оцрни дејства Русије против Исламске државе у Сирији, Вашингтон је признао да терористи нису из Сирије, већ "н...


from Милан «Паланка на вези» Милошевић - Google+ Posts
via IFTTT Видети заједницу Вести - News - Новости

Нема коментара:

Постави коментар